dilluns, 1 de novembre del 2010

XBOX360: Reparant el problema dels 3 llums vermells

Segons diferents fonts d'internet, sembla que el problema de les 3 llumetes vermelles de la xBox360 està relacionat amb errors en algun component del hardware (per sobre-escalfament) o bé per problemes d'alimentació (mala connexió o corrent insuficient) i sembla que en el primer cas, es pot solventar canviant la pasta tèrmica de la CPU i la GPU (processador principal i processador gràfic, respectivament).



En el meu cas, el problema l'he tingut després d'un any i mig de tenir la màquina.  Dedueixo que m'ha passat per tenir-la ubicada en un lloc inapropiat perquè tingués una ventilació adequada.  Encara que li afegiu el kit de 3 ventiladors, com vaig fer jo, i que sumats als 2 que ja porta de sèrie li dónen més capacitat de refrigeració, cal que la tingueu en un lloc amb prou espai com perquè l'aire calent que es genera es dissipi ràpidament.

A continuació us detallo com ho he fet per canviar la pasta tèrmica de la CPU i de la GPU.

Material necessari:

  • Alcohol
  • Tornavís petit
  • Tornavís no tant petit :-)
  • Torx 10
  • Torx 7
  • Alicates
  • Pasta tèrmica que qualitat
  • Paciència i carinyo ;-)



PASSOS A SEGUIR:

Després de treure el disc dur, cal desfer les dues tapetes de plàstic de color gris que hi ha a ambdós laterals de la màquina.  Per fer-ho, ens hem d'ajudar d'un tornavís per empènyer les petites potes de plàstic que les subjecten.  Estan al lateral, és a dir, les podeu veure pels foradets petits.
Fixa't en la foto per veure com es treuen:


Tot seguit treiem les 2 tapes blanques principals, amb l'ajuda d'un tornavís petit, aprofitant els punts que ja han deixat preparats al darrera de la màquina per fer-ho, evitant danys a les pestanyes i al plàstic.  Per separar una tapa i l'altra, cal tenir cura de no fer malbé la pota que acciona l'obertura del lector de DVD.


Tot seguit treiem la peça blanca que hi ha al darrera del botó del Power i la petita placa electrònica que hi ha al darrera subjectada per 3 cargols.


Un cop obert cal descollar els cargols amb la clau TORX10. N'hi ha 6 de color plata més llargs que mantenen les dues tapes metàl·liques unides i la resta (de color daurat) que aguanten la placa mare.  Un cop em tret els 6 més llargs ja es pot treure el lector de DVD.


N'hi ha 8 de petitets al mig que també s'han de desfer.



Després, cal treure la tapa blanca de plàstc que condueix l'aire dels ventiladors als dissipadors dels processadors amb l'ajuda d'un petit tornavís.


També cal treure els ventiladors de la mateixa manera.


Ja ho tenim tot a punt per separar la placa mare del suport metàl·lic.  Anem amb cura de no fer malbé condensadors, xips, dissipadors, etc.


La part més pesada, i on caldrà tenir paciènca per no espatllar res, és la de treure les creus metàl·liques que aguanten la CPU i la GPU.  Tranquilitat, força justa i l'ajuda d'un tornavís seran els nostres aliats.  Per fer-ho bé, cal aguantar el dissipador del processador que tenim a una cara de la placa amb una mà, i amb l'altra cal desclavar la creu que està a l'altra cara de la placa.  Per desclavar la creu, cal posar el tornavís en el punt on està anclada la pota.  Hem de fer palanca en la part doblada de la creu amb l'ajuda del tornavís.  És el punt que us indico en la foto següent:



Un cop fet això ja podem treure els dos dissipadors i procedir a netejar la pasta tèrmica vella que hi tenen enganxada amb alcohol i cotó o bé un drap petit.  Costa de treure però es pot fer net.


Igualment, netejarem els dos processadors.  No hem de patir per l'alcohol ja que no fa malbé els components però sí cal tenir cura de no fer malbé els xips que hi ha al voltant embrutant-los amb pasta tèrmica o aplicant-hi massa força.



Un cop tot és net, aplicar-hi la pasta tèrmica nova i procedir al muntatge de les peces seguint l'ordre invers.




Caminante no hay camino, se hace camino al andar.  Antonio Machado

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada